Yvonnes Trädgårdsblogg Trädgårdsinspiration Lätt, Inspirerande, Roligt

Trädgårdsinspiration LIR bjuder på trädgårdsinspiration – lätt, inspirerande och roligt. Det är en fotoblogg – mycket bilder och lite text. Helt enkelt kort och koncis. Bilderna är alltid tagna av mig själv och bygger i första hand på vad min stora, sköna ”mitt-i-skogen trädgård” har att erbjuda. Min trädgård är belägen i norra Skåne, Osby kommun, på gränsen mellan Skåne och Småland. Trädgården är en ”utsiktsfri” trädgård – insynen är fullkomlig när man väl har kommit genom skogen! Jag har skapat trädgården under drygt 20 år och utgångsläget var ett totalt igenvuxet ”hie” men med ett förunderligt vackert stengärde som gräns mot storskogen. Det växer bra i min trädgård – egen kompost och egen gödsel från får och hönor. I trädgården finns inga rådjur och inga mördarsniglar… (otroligt men sant!)dock finns här sork (men dom skrämmer jag iväg med djupfrysta fiskpinnar!) Jag vattnar trädgården vid behov – vattnet tar jag från ett gammalt stenbrott 25 m från trädgården. Trädgården befinner sig i nästan zon III men massor av microklimat som på sina ställen gör att trädgården nästan befinner sig i zon I. Varje säsong anlägger jag något – en rabatt, en sittplats, en odlingsplats. Här har jag uppstammat katsura, tibast och liguster. Här finns buskmagnolia, tulpanträd, ginko biloba, perukbuske och blå vallmo. Inklämd mellan stenarna står också ett litet kallväxthus, som jag på våren driver upp sommarblommor i. Under växtsäsongen ståtar gurk-, tomat- och några paprika plantor här. Jag är självförsörjd med grönsaker och bär under säsongen. Min trädgård är unik!

Yvonnes Trädgårdsblogg Trädgårdsinspiration Lätt, Inspirerande, Roligt
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 3,40 out of 5)
Loading ... Loading ...

Comments are closed.