Trädgårdsbloggen – Glädjen med att odla i Zon7

Jag bloggar om hur det är att ha trädgård uppe i Lappland. Glädjen över de länga ljusa nätterna och frustrationen över de långa mörka vintrarna.
Jag har bloggat om trädgården sedan 2010 men den bloggen har varit mest för min egen skull. Nu har jag” hottat” upp min blogg och tänkte försöka nå ut till mina likar.
Jag är en glad trädgårdsamatör som kämpar med mina växter här uppe i Lappland. Det är sannerligen en utmaning att få plantor och träd att överleva vintern, men när dom gör det är glädjen desto större. Jag har turligt nog förärats med en äkta hälft som delar mitt intresse och har därför en extra uppsättning muskler att tillgå och det behövs minsann ibland…Han är optimisten i våran allians och jag står för skepticismen… Det blir en alldeles utmärkt mix i slutändan… Han köper plantor jag aldrig skulle drömma om att köpa… Han anser att det där med zonindelning bara är trams… Han blir förvånad när någon växt ej klarar vintern… Jag blir förvånade över ATT de klarat vintern…
Vår trädgård är på ca 3000m² och består av tre dammar, ett stenparti, en liten köksträdgård, ett växthus och ett antal perenn och rosenrabatter. Samt inte att förglömma, mina egenhändigt sådda sommarblommor.

Trädgårdsbloggen – Glädjen med att odla i Zon7
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 3,23 out of 5)
Loading ... Loading ...

Comments are closed.