Tomtebo Trädgård

En sida jag skapat för att dels dokumentera mitt stora intresse, trädgårdslivet. Samt att få visa, som från början var en ganska så nedsliten och inte så arbetat trädgård, vad som kan hända när man tar en spade och lite fröer, perenner och ett stort trädgårdsintresse.
Denna trädgård fick jag på köpet när jag träffade min stora kärlek, i Värmland. Som så många andra byar så har även denna plats ett s k gårdsnamn dvs. i det här fallet ”Tomtebo”. Sedan kom Trädgård till som jag tyckte passade så bra.

Jag är inte någon van ”trädgårssnisse” men tycker om att testa och pröva mig fram. Visst, lite har jag väl lärt mig sedan uppväxten på en bondgård. Så, efter mina 26 år i Stockholm så flyttade jag tillbaka till Värmland och det är verkligen ett underbart ställe att bo på. Jag trivs och här kommer jag att ta upp allt i en salig blandning, som har med att odla att göra så som tex. grönsaker, blommor, plantera träd, ändra – flytta på växter och allt som har med trädgård att göra, helt enkelt. Jag kommer även att gjuta lite i betong mm. Tycker om att arbeta med händerna, tunga som lätta saker.
Det kommer kanske ”bara” finnas bilder i några inlägg, kanske något recept osv. Allt som har med livet i en trädgård att göra.

Det kommer även förekomma en del husdjur. Då i form utav våra älskade höns! Idag har vi en svart Brahma, två Wyandotte och sedan några blandraser samt en dvärg tupp i härliga färger. Sammanlagt blir det 15 st. De ger glädje, harmoni, sällskap, ägg och hönsgödsel. Cirkeln är sluten i form utav att vi får fantastiskt färgrika och goda ägg. De får matrester och lite annat gott, från oss.
Och assistans får jag utav älskade gubben min, som har allt annat än tummen mitt i handen.

Hoppas ni vill följa med på min resa i trädgårdslivet. Jag kommer göra rätt och jag kommer göra fel. Då lär jag mig, förhoppningsvis. Jag inspireras av andra och hoppas kunna inspirera andra.

Tomtebo Trädgård
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 3,11 out of 5)
Loading ... Loading ...

Comments are closed.